Tiengemeten 131, 1181 CS Amstelveen |
+31614034299
info@2tango.org | research@2tango.org

Zoenmenu

To upgrade being us together

1. Mond-op-mondkus

De mond-op-mond kus is voor sommige mensen heel normaal, voor anderen een grensoverschrijdende begroeting. In bepaalde kringen is het normaal om iemand op de mond te kussen, tijdens de begroeting. En dit gaat net iets verder dan een normale driekus op de wang. Als je aan het daten bent en je krijgt een kus op de mond dan is het vaak een garantie op meer.

2. Vlinderzoen

De vlinderzoen is een kus zonder lippen of mond. Om iemand een vlinderzoen te geven, kom je dichtbij genoeg zodat de toppen van je wimpers elkaar raken of bijna. Dit kan alleen als jullie gezichten vlak bij elkaar zijn, om enkele millimeters van elkaar. De naam is afkomstig van de vleugels van een vlinder, die lijken op de wimpers die knipperen.

tongzoen

3. Tongzoen

Waarschijnlijk de meest bekende kus van allemaal, de “French Kiss” is een kus met open mond, waarbij je tong die van de ander raakt. Het wordt ook wel een “tongzoen” genoemd. Dit is de intieme kus die gemakkelijk uit te voeren is, maar moeilijk om volledig te beheersen. Oefening baart kunst is zeker van toepassing op deze dans van de tongen.

4. Eénlipskus

Om iemand een kus met één lip te geven, pak je een van de lippen tussen de jouwe en zuig je er zachtjes aan. Het is een ontzettend romantische kus, en als je het goed doet, is het een heel intieme kus. De éénlipskus gebruik je ter afwisseling op de tongzoen.

5. Oorlelkus

De kus van een oorlel is onderdeel van het teasen, als voorspel op seks of als je even wilt pauzeren van het lipkussen. Het is precies wat de naam aangeeft. Je neemt de oorlel van de anderen lichtjes tussen je lippen en trekt hem zachtjes naar beneden. Maak een zachte zuigbeweging op dit gevoelige gebied of voeg een beetje tong toe om het spannend te maken.

spider-mankus

6. Spider-mankus

Een vreemde kus die eens een keer wat anders is: de Spider-mankus. Deze kus is gebaseerd op de film Spider-Man uit 2002, waarbij je iemand kust terwijl diens gezicht ondersteboven ligt van het jouwe. In de film hangt Spider-man ondersteboven, terwijl hij zijn geliefde kust, maar liggend kan dit ook. Je bovenste lip ontmoet de onderlip van de ander en andersom.

7. Eskimokus

De eskimokus is geen seksuele kus, maar meer een bevestiging van affectie en vriendschap. Bij de eskimokus sluit je bieden je ogen en wrijf je je neus heen en weer tegen elkaar. Het is een traditionele groet van de Inuit, de Eskimo’s van Groenland en Canada. Voor hen was het een manier om elkaar te begroeten als alleen hun gezichten te zien waren vanwege het koude weer.

8. Wangkus

De wangkus is precies hoe het klinkt: met de mond dicht iemand een kus op de wang geven. Het is een vriendschappelijk manier om te kussen, bijvoorbeeld als groet, felicitatie of als je afscheid neemt. Het is ook de manier waarop veel stellen elkaar voor het eerst hebben gekust, als een opstapje naar de eerste ‘echte’ kus.

voorhoofdkus

9. Voorhoofdkus

De kus op je voorhoofd; het is vergelijkbaar met een kus op de wang, alleen net iets anders. Een kus op iemand’s voorhoofd is een teken van liefde. Het is de kus die je aan je moeder geeft, je kind of je partner waar je een relatie mee hebt. Kortom, de voorhoofdkus geef je aan iedereen waar je veel van houdt

10. Zuigzoen

De zuigzoen kennen we allemaal uit onze middelbareschoolperiode; een agressieve vorm van een kus die z’n sporen achterlaat. Het resultaat van deze kus is een roodachtige plek met een beetje blauw erin, op de huid waar iemand hard genoeg op gezogen heeft. Vaak wordt de zuigzoen in de nek gegeven, zodat je erna rondloopt met een gênante plek in het zicht.

11. Natte kus

De natte kus is eigenlijk elke kus met een open mond, met of zonder de tong, waarbij speeksel vrijkomt. Het is een kus die vooral mannen opwindt. Een beetje natheid tijdens een kus is sexy, maar probeer het niet te overdrijven: te veel speeksel is niet bepaald opwindend. Wissel dus af met de andere kusmanieren zodat je niet per ongeluk je kuspartner onderkwijlt.

vampierkus

12. Vampierkus

De vampierkus is een langzame maar indringende kus in de nek van iemand anders. En dit kan leiden tot licht zuigen of zachtjes bijten op de huid. De één vindt het sexy om op deze manier een kus krijgen, de ander vindt het pijnlijk; probeer het uit, maar vraag wel toestemming. Want het is mogelijk dat je per ongeluk een zuigzoen maakt.

13. Hagediskus

Als je ooit een hagedis hebt gezien die een vlieg probeert te vangen, dan weet je meteen waar dit over gaat. Een hagedis steekt z’n tong namelijk uit met de snelheid van het licht. En een hagediskus is dus daarop gebaseerd. Je steekt je tong in en uit de mond van de ander in snelle bewegingen. Het is geen romantische kus, maar wel een keer leuk om voor de lol te proberen.

“The first kiss is magic, the second is intimate, the third is routine.” – Raymond Chandler

14. Luchtkus

De luchtkus is het gebaar dat je kunt gebruiken als begroeting, bijvoorbeeld bij vrienden en familieleden. Het is geen echte kus, maar het komt wel aardig in de buurt. Om er een te geven, laat je je wang tegen die van de ander rusten en maak je een kusgeluid met je lippen. Het is de iets intiemere versie van de dikke knuffel.

blaaskus

15. Blaaskus

Wil je iemand op een lieve manier laten weten dat je hem of haar leuk vindt? De blaaskus is een van de manieren om dat bericht te verzenden, zonder het te vertellen. En de kans is groot dat je deze kus wel eens gegeven hebt. Je blaast met je hand een denkbeeldige kus naar de ander, om je liefde te uiten.

16. Bijtkus

Bij de bijtkus gebruik je je tanden. Niet om daadwerkelijk te bijten maar wel om iets van de ander beet te nemen tussen je tanden. Het kan bij de tong, als extra op de tongzoen, maar het kan ook met een stukje huid. Neem bijvoorbeeld een stukje huid tussen je tanden en trek er zachtjes aan. Pas wel op dat je ander geen pijn doet.

17. Nekkus

Vooral voor vrouwen is de nekkus een opwindende manier om gekust te worden. Na een tijdje tongzoenen kun je het wat interessanter maken door met je mond iets verder naar beneden te gaan. En dan kom je uit bij de nek, een bekende erogene zone voor de vrouw, en ook bij sommige mannen. Om de perfecte nekkus uit te voeren gebruik je een beetje speeksel terwijl je met mond een beetje open de aandacht legt op de beweging van je lippen.

filmkus

18. Amerikaanse kus

De Amerikaanse kus is de intense zoen die je kent uit de Hollywood-films. Een Amerikaanse is net als de tongzoen, alleen dan zonder het gebruik van de tong. Je houdt de ander vast bij het middel om drukt hem of haar dichter tegen je aan om vervolgens intens te kussen. Het is de klassieke filmkus die garant staat voor een romantische moment.

19. Ademkus

De ademkus is een aparte kus, waarbij je elkaars lippen zachtjes aanraakt. Maar in plaats van actief met je lippen te bewegen adem je bij elkaar in de mond. Om het te doen, open je je mond, inhaleer je diep en sluit je de lippen met de ander. Adem vervolgens langzaam in de mond van de ander terwijl deze inademt, luisterend naar wat er gebeurt. En dit doe je vervolgens andersom, je inhaleert terwijl de ander uitademt. Het is een intense manier om elkaar van lucht te voorzien, omdat je per slot van rekening deelt wat je leven geeft.

20. Handkus

Van alle kussen is de handkus misschien wel het meest formeel. Bij een handkus (altijd de rechterhand) wordt de huid van de hand niet aangeraakt en kan de dame zelf blijven zitten. De man buigt zich naar voren maar stopt net voor de eigenlijke aanraking met de hand. De handkus stamt uit de Middeleeuwen: de getrouwe kuste de hand van de koning en beloofde hem daarmee trouw.

21. Zoekkus

De zoekkus is dé manier om te zoenen als je het speels wilt maken. Bij de zoekkus neem je onverwacht afstand tijdens het kussen terwijl je de ander aankijkt. Als de ander je weer wil kussen, deins je weer een stukje terug. Het geeft je kussessie wat extra pit en laat je kuspartner verlangen naar nog veel meer. En daar kan geen flirterige zin of opmerking tegenop.

Deze lijst kwam eerst voor op: https://www.gratisdatingtips.nl/verschillende-manieren-zoenen/