Family Signs

Family Signs

Iedereen wil begrepen worden, ook in je eigen familie.

Probeer het uit!

Watch the Family Signs mission statement video

Watch the Family Signs mission statement video

Click on the button to understand why we started the Family Signs program. 

Watch the video

Family Signs

Family Signs is een berichten-applicatie waarbij je kan typen, tappen, handgebaren maken ("signen") en je telefoon bewegen om berichten naar je familie leden te maken. Want spreken is niet vanzelfsprekend, en iedereen wil begrepen worden, juist in je eigen familie.

Maak berichten met bewegingen met hand of telefoon.

Maak berichten met bewegingen met hand of telefoon.

Maak gebaren naar je telefoon, of beweeg je telefoon met je hand, en de Family Signs messenger vertaalt dit naar een verstuurbare text. Onze gebarentaal messenger werkt offline maar ook in andere berichten apps, om met elkaar te praten zonder je stem. Dat is handig, want dan kan je het meteen en overal gebruiken.

Maak je eigen familie gebarentaal

Maak je eigen familie gebarentaal

voor het versturen van geheime boodschappen aan elkaar en om voor alledaagse samenwerking in het gezin. Naast een aantal simpele standaardgebaren, heeft ook elke familie ruimte voor eigen gebaren, bewegingen en boodschappen. Dat maakt vaak ook veel meer duidelijk dan verwarrend gepraat.

Begrijp de ander beter

Begrijp de ander beter

door alternatieve communicatie manieren toe te staan die beter aansluiten bij hun voorkeuren en capaciteit, dan gesprekken. Zoals met handgebaren en bewegingen; De meest gebruikelijke methode, is niet altijd de beste voor iedereen in je gezin. Want als de ander kan communiceren, zoals dat natuurlijk voelt, is er meer ruimte om te delen wat er ook echt is.

Communiceer wat je echt bedoeld

Communiceer wat je echt bedoeld

door te kiezen uit AI-ondersteunde suggesties over alternatieve manieren van je boodschap formuleren. Ook kan de messenger en je dashboard je meer inzicht geven over hoe je boodschap klinkt voor een ander, voordat je het verstuurd hebt. Iedereen communiceert anders, en zorgt voor verwarring, afstand en onrust. Family Signs helpt je met het ‘vertalen’ van wat je bedoeld.

Features van Family Signs

Echte Privacy

Echte Privacy

Houd je familie communicatie prive: Bij Family Signs is je familie communicatie veilig, van trackers, bigtech en hackers, doordat de cruciale informatie je telefoon niet verlaat. Je kan communiceren met je familieleden, zonder dat je bang hoeft te zijn dat iemand stiekem meekijkt. Familie intranet server: Met Family Signs Pro worden al je berichten uit de cloud gehouden, en alleen lokaal opgeslagen. Als je je account wist, verdwijnen alle berichten, gegevens en informatie.

Multi-channel Input

Multi-channel Input

Communiceer zoals natuurlijk voor je is: Gebruik Family Signs om boodschappen te formuleren voor anderen in de Signs app, maar beter nog: dit kan je met het Signs keyboard ook doen in andere berichtenapps, als whatsapp of facebook messenger. Klik op ‘Signs’ en gebaar naar je telefoon of met je telefoon; dit wordt vertaald naar tekst berichten. Verbeter non-verbale communicatie tot begrepen communicatie. Kies hoe je wilt communiceren: met ‘typs’, ‘taps’, ‘signs’ of ‘motions’ and ‘praat’ op de manier die meer aansluit bij de persoon die je bent.

Style Support

Style Support

Maak je boodschap begrijpbaar voor anderen: Als je typt, gebaart of tapt, zal de AI-ondersteunde app een volledige zin, of variatie voorstellen. Kies hoe je wilt overkomen op de ander, met text-analyse and context-verduidelijkende tools om helderheid in je conversatie te ondersteunen. Suggesties gebaseerd op je intentie: Kies hoe je wilt klinken, en laat het systeem je tonen hoe dit klinkt voor anderen, in je familie, of daarbuiten.

Features van Family Signs
Meld je familie aan om Family Signs Beta te gebruiken.

Meld je familie aan om Family Signs Beta te gebruiken.

Om Family Signs zo goed mogelijk te laten werken, start in November 2020 ons onderzoek met de eerste 50 families in Nederland in de Beta versie. In Maart 2021 is er ruimte voor 800 families voor de Alpha versie. 

Meld je aan als kandidaat via het inschrijfformulier

Over Ons

Locatie

Locatie

2Tango B.V. is een Social Impact Company, met een thuisbasis in Tiengemeten 131, 1181 CS, Amstelveen, Nederland.

Team

Team

Het team wordt geleid door Tjerk Feitsma (organisation) , Omotola Bolarin (technology) en Elise Marcus (design). Onze collegae developers, meewerkers en onderzoekers worden geselecteerd op: "curiosity, cleverness or craftyness".

Details

Details

KVK: 70709661 BTW: NL858430794b01 RSIN: 858430794 BANK: NL21RABO0329190032 MAIL: info@2tango.org TEL: +31614034299

Over Ons

Missie & Plan

Ons motto is 'upgrade being together', en Family Signs is de belangijkste manier om communicatie issues in de familie context op te lossen. Ons plan:

Step 1: Bouw de oplossing

Step 1: Bouw de oplossing

Om neurodiverse communicatie en wederzijds begrip in de family-, werk- en partnrcontext te verbeteren

Step 2: Geef de tool aan 2500 Nederlandse families

Step 2: Geef de tool aan 2500 Nederlandse families

Het doel is 10.000 Nederlanders te ondersteunen in hun vermogen begrepen te worden.

Step 3: Internationale opschaling

Step 3: Internationale opschaling

Om de wereld te dienen, leveren we onze tools aan 10 millioen gebruikers in geselecteerde taalgebieden middels partnerships