ATHENS Foundation - stichting Neurodiversiteit

The statutes of the organisation (how its run)

Information about Neurodiversity Foundation (stichting Neurodiversiteit): the statutes of how its run (in Dutch):

 

In transparancy, we publish our full statutes & boardmembership publicly:

 

The highlight of our statutes, is article 2: the mission & vision statement.

Artikel 2

  1. De stichting heeft ten doel: Om een samenleving te creeren waarin er ruimte is voor iedereen, ontwikkelen we in projecten, de tools, community, campagnes, onderzoeken, en producten om maatschappelijke gelijkwaardigheid, sociale verbinding en cooperatie tussen neurodivergente en neurotypische individuen te ondersteunen, en daarmee de vooruitgang richting een neurodiverse toekomst mogelijk te maken.
  2. De stichting tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door: De stichting tracht haar doel te bereiken middels:
  • Onderzoek, productie, innovatie en distributie van projecten die gelijkwaardigheid, zelfredzaamheid en effectieve aansluiting van neurodivergenten faciliteren in de klas, op de werkvloer, in vriendschappen, in groepen, in relaties, en als individu in de maatschappij.
  • Campagnes en informatieverspreiding die wederzijds begrip, nieuwsgierigheid en acceptatie tussen neurodivergente en neurotypische individuen aanjaagt.
  • Kennis en tools voor effectieve communicatie ontwikkelen en distribueren die aansluiten bij, en rekening houden met, hoe cooperatie en communicatie wordt gevormd en geuit door neurodiverse individuen..